Så här söker du bostad

Ansökan via vår hemsida

För att kunna få hyra en bostad hos Länsgården Fastigheter AB måste du stå med i vår intresselista. Det första du måste göra är att fylla i en ansökan (intresseanmälan). Ansökan om bostad fyller du i här.

Din personliga kod

När din ansökan registrerats hos oss kommer lösenord till dig vi e-post. Med ditt lösenord loggar du in dig på din personliga sida där du själv bevakar utbudet av lediga bostäder och anmäler intresse för att kunna bli kallad till visning. Här kan du också se vad som händer med den bostaden som du har visat intresse för.

Kötid

Som sökande hos Länsgården Fastigheter AB räknas kötid per dag som du står i vår intresselista.

Uppdatera din ansökan

För att vi ska ha aktuella uppgifter och för att du ska kunna stå kvar som bostadssökande måste din ansökan uppdateras var 6:e månad. Ansökan uppdateras automatiskt varje gång du loggar in med personnummer och lösenord.

Publicering av lägenhet

Lediga bostäder publiceras på vår hemsida. Bostaden publiceras i 7 dagar. När publiceringstiden har gått ut så erbjuder vi visning av bostaden till de som har anmält intresse och har längst kötid. Som inloggad på ”Mina sidor” kan du följa hela uthyrningsprocessen för de bostäder som du anmält intresse för. Du som inte har e-post får ditt erbjudande om bostad via brev.

Prenumeration

Det finns möjlighet att prenumerera på lediga bostäder, du får då information via e-post när det finns bostäder som stämmer överens med dina önskemål. Observera att mailet är inget erbjudande utan du måste själv logga in på hemsidan och anmäla ditt intresse för bostaden. På sidan med dina personliga uppgifter finns en ruta som du kryssar i om du vill prenumerera på information.

Avregistrering av ansökan

När du har skrivit kontrakt på en bostad kommer du automatiskt att raderas ur intresselistan och måste sedan bo minst 1 år i bostaden innan du kan söka ny lägenhet hos oss igen. Din nya anmälningstid blir dock samma som inflyttningsdatumet.